data-science-hoe-het-begon
"Data Science is ondernemend, risicovol en broodnodig. Adapt or die."
Moneyball, 2011

Moneyball is een film over de toepassing van Data Science op baseball. Het is 2001: de tijd van talent scouten is voorbij, en de tijd van spelers meten is begonnen.

Inmiddels is dit orde van de dag! Links en rechts worden er gigantische hoeveelheden data verzameld, leren algoritmes uit die data en worden bedrijfsbeslissingen steeds verder geautomatiseerd. Die algoritmes zijn een soort mini-robots, die heel goed in een specifieke taak zijn, en van die mini-robots op die specifieke taak kan je er eindeloos veel van hebben. Zij leren van je klanten of je medewerkers en voeren die taak steeds beter uit.

Hoe beter het je lukt om deze algoritmes en mini-robots in te zetten, hoe sterker je staat tegenover de concurrentie die dat niet kan. Andersom geldt dat net zo goed. Ontwikkelt of integreert je concurrent een algoritme om taken te automatiseren? Dan gaat het concurrentievoordeel naar hem.

Data Science en machine learning zijn al lang niet meer alleen het domein van grote corporates. Het vraagt wel lef, een ondernemersmentaliteit, een cultuur waarin falen is toegestaan en gezien wordt als leermoment, en het besef dat het niet een kwestie is van of je er mee aan de slag moet, maar hooguit wanneer.

Ben jij al begonnen? We zijn benieuwd naar je specifieke uitdagingen! Neem contact met ons op >