Een Data Engineer is iemand die zich helemaal thuis voelt in zeeën van data en de technische engineering die nodig is bij het omzetten van die data in betekenisvolle signalen en inzichten.

Lees verder onder de foto.

data-engineering-consultants

Dit kan op de traditionele manier met ETL (Extract-Transform-Load) tooling en data warehouses maar net zo goed op de nieuwe manier in de cloud. Hier gaat de terminologie over streaming data, data pipelines, data lakes en microservices.

Data Science en machine learning modellen leveren pas waarde als ze in productie zijn. Data Engineering is cruciaal voor het operationaliseren van Data Science en advanced analytics.

Iemand in de rol van Data Scientist werkt aan de inhoudelijke, vaak wiskundige kant van het ontwikkelen van een Data Science of machine learning model.

De Data Engineer concentreert zich op de techniek, de inrichting en de architectuur van de dataverwerkende processen. Het draaiend krijgen, houden en doorontwikkelen van een data science model in productie vraagt dit soort specialistische kennis.

Ga jij hier binnenkort mee aan de slag als onderdeel van ons team? Solliciteer op onze vacature voor een Data Engineer.

Data Engineer, Business Intelligence consultant of ETL ontwikkelaar?

Data Engineer is een jonge functietitel. Vroeger werd deze functie ook ETL ontwikkelaar, BI ontwikkelaar, Data Specialist of Business Intelligence consultant genoemd – en ook al is het niet exact hetzelfde, er is zeker overlap met deze functies.