Hogeschool Utrecht: praktijkervaring delen met het onderwijs

Een mastermodule Data Science for Business 

Samen met Karen Slijkhuis hebben Victor en Marnix een mastermodule Data Science for Business voor de Hogeschool Utrecht opgezet. Deze module is door studenten los te volgen, of in het kader van een Post-HBO of Master opleiding. De HU speelt in op de groeiende vraag naar professionals die zich thuis voelen in het vakgebied van Data Science en vroeg ons om onze praktijkervaring om te zetten in een onderwijsaanbod.

Toegankelijk

Omdat de module breed toegankelijk moet zijn, leggen we de basis van Data Science uit en behandelen we verschillende algoritmes. Hiermee brengen we genoeg kennis over om te begrijpen wat de sterke en zwakke punten zijn van de verschillende algoritmes. Dit vormt onderdeel van het deel Methoden en Technieken.

Praktijkgericht

Data Science levert pas waarde op op het moment dat je het in de praktijk brengt. Het onderdeel Data Science in de praktijk laat studenten op zoek gaan naar een praktijkcase bij het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Hiermee komen ze in aanraking met de verschillende uitdagingen waar Data Scientists ook mee in aanraking komen.

Eerste klas

De eerste groep studenten was erg enthousiast over de mastermodule, en wij merkten ook dat door de tijd heen het begrip van Data Science en het denken vanuit de data groeide bij de klas. Vanzelfsprekend kwamen er uit de eerste keer lesgeven ook verbeterpunten naar voren, die voor de tweede module (najaar 2019) zijn doorgevoerd. 

Solide basis

Niet alleen vertellen wij uit onze eigen praktijk hoe Data Science werkt – ook hebben we verschillende gastdocenten uitgenodigd om te komen vertellen over Data Science in de praktijk. Hiermee krijgen de studenten een zeer breed aanbod aan voorbeelden, gecombineerd met een solide basis in de theorie.

We voerden al Data Science en -Engineering projecten uit voor

Meer weten over Maneros als datapartner?

Neem contact op met Joachim.

Joachim_van_Biemen_data-consultancy-maneros

Joachim van Biemen

Business Manager

Zusterorganisatie van

Datapartner van Nederland.

Maneros. De onafhankelijke datapartner in data engineering en data science. Bel ons direct op 020 308 43 90.